Inspirerende trainingen

Wij bieden innovatieve trainingen op maat voor uiteenlopende doelstellingen. Elke van onze trainingen stoelt op het Insight-X fundament en heeft een duidelijke focus, zeer professionele ondersteunende multimedia, pakkende wetenschappelijke onderbouwingen en interactieve oefeningen. Hieronder een kleine greep uit ons trainingsaanbod.

Winnen met mensen
Haal meer uit jezelf en anderen

Ben jij iemand die anderen om jou heen verder helpt en beter maakt? In deze training leer je werkelijk te kunnen winnen MET mensen. Met wie dan ook: vrienden, collega's, propecten, klanten, partners en zelfs tegenstanders. Je leert om steeds sneller persoonlijke voorkeuren, denkwijzen en innerlijke motivaties van anderen te herkennen om vervolgens samen voor de winst te gaan. Door continu het perspectief van de ander voor ogen te houden creëeren we continu win-win situaties waarin alle partijen zich geholpen voelen. Deze training zal een stevige impact hebben op jouw perceptie van de wereld om je heen en zal jouw manier van observeren, interacteren, beoordelen en samenwerken naar een heel nieuw niveau tillen.

Building a winning team
Maak synergie meet- en voorspelbaar

Wist je dat succes te voorspellen is? Bij het formeren van management- en werknemers teams en het aannemen van mensen wordt doorgaans niet of nauwelijks rekening gehouden met wat voor type personen er op welke plekken nodig zijn om de desbetreffende bedrijfs- of teamvisie succesvol te volbrengen. Laat staan hoe deze personen onderling zullen samenwerken en presteren. In deze training leer je hoe succesvolle teams te formeren en te leiden en hoe minder presterende teams nieuw leven in te blazen. Hierbij leer je om effectiever te communiceren en interacteren met anderen en om samen meer gedaan te krijgen met minder inspanning. Je leert om verschillen qua communicatie, denk- en werkwijze, kernbehoeften en capaciteit bij jezelf en anderen te gaan begrijpen en waarderen en in te zien hoe deze elkaar zo goed mogelijk kunnen aanvullen. Tevens leer je hoe je met deze vaardigheden geloofwaardigheid en invloed kunt verkrijgen bij anderen, hoe je anderen effectief kunt aansturen en hoe je conflicten kunt voorkomen en oplossen.

Wie ben ik?
Ontgrendel jouw ware potentie

Wie ben ik eigenlijk? Een eenvoudige vraag die allesbepalend is voor jouw vitaliteit, productiviteit en welzijn. Zovele mensen doorlopen hun carrière en privéleven in slechts een fractie van hun ware potentie. Individuen en zelfs hele teams weten vaak amper wat hun eigen competenties, kwaliteiten, potentiële valkuilen, denkwijzen en innerlijke gevoelens zijn. Hierdoor wordt de weg naar groei en succes dikwijls meer geleid door een combinatie van eerdere ervaringen en onderbuikgevoelens dan een onderbouwd plan. Wij verschaffen op een leuke interactieve wijze een unieke kijk op jouw persoonlijke kwaliteiten, potentie en kernbehoeften. Ook krijg je inzicht in de bril waardoor jij de wereld om jou heen interpreteert en beoordeelt. Zo word je bewust van de manier waarop jij interacteert met mensen, omgevingen en situaties en waarom je je soms voelt zoals je voelt. Tevens kom je meer te weten over jouw ingeslepen instinctieve reacties in stressvolle situaties en hoe dit in jouw voordeel en/of nadeel kan werken.

Weerbaar tegen weerstand
Aandacht voor jouw innerlijke motor

Weerstand, iedereen krijgt ermee te maken. Of dit nu is op werk tijdens onderhandelingen, competitie of interactie met anderen of in je priveleven met kennissen, financiën of iets heel anders. In deze training leer je alles over het herkennen van weerstand, hoe je hier op professionele wijze het beste mee kunt omgaan en hoe je situaties naar jouw hand kunt zetten. Teven behandelen we vanuit onze wetenschappelijke achtergrond wat er nu precies gebeurt wanneer je langdurig onder verhoogde druk komt te staan of misschien zelfs wel iets traumatisch hebt ervaren. We bestuderen hoe het menselijk lichaam en specifiek het brein nu reageren op stressvolle en gevaarlijke situaties en hoe hier zo effectief mogelijk mee om te gaan.

I can do all things
Terug naar jouw fundament

I can do all things is een perceptieveranderende ervaring waarbij je terug gaat naar de ware essentie van jezelf, om zonder enige hulpmiddelen te ontdekken wat jij allemaal wel niet in je hebt. In de natuur leren we door middel van uitdagende (team)activiteiten belangrijke survival-vaardigheden. Tijdens deze activiteiten ligt de focus op uiteenlopende (levens)lessen die direct een verschil zullen maken. Geschikt voor een- of meerdaagse bedrijfsevenementen, teams en/of individuele personen.